<< Tilbake
Jan Aril Edvardsen Moi
Påtroppende helsefagarbeider - "Menn i helse"

Jan Aril Edvardsen Moi fra Kvinesdal har vært helserekrutt i prosjektet Menn i Helse og kan fortelle at Menn i Helse er kanonbra! Han har stortrivdes i hele løpet, både på skolen og i praksis. Han skryter av lærerne han har hatt og forteller at han har fått venner for livet på studiet.

Jan Aril ønsket å finne en jobb som kunne bety noe for andre enn ham selv og lønningsposen. Han ønsket å være til hjelp for andre og ha en jobb med mening. Han ønsket også forutsigbarhet,trygge rammer og en jobb han kunne ha i mange år. Da falt valget på helsefag. Jan Arild sier at hadde han visst hvor fantastisk det er å være helsefagarbeider, så hadde han aldri valgt noe annet. Jan Aril gleder seg til hver eneste vakt.

Vaktene, de jobber han på Kvinesdal Omsorgssenter, på avdeling for demente. Damene der får ham til å føle seg helt spesiell hver dag. Det beste med jobben er de fine stundene han har med de som bor på avdelingen; det å komme tett på andre mennesker. Og så kollegaene da! Jan Aril er en sosial fyr som liker å by på seg selv, og er litt klovn på avdelingen. Han sier at livet er alt for alvorlig til å ikke ha det gøy heletiden.

Det har vært en fantastisk reise, et eventyr, egentlig. Han mener at det har vært en fordel for ham å ta fagbrev som helsefagarbeider i moden alder. Man har en litt annerledes innstilling og har opplevd noen ting i livet som gjør at man kan relatere seg til faget på en annen måte. Han har flere knagger å henge ting på.

Han er ikke i tvil om at det erbehov for flere menn i helsesektoren: «Ikke bare fordi vi har mer muskler, som mange tror, men fordi det er bra for arbeidsmiljøet og for de som mottar helsehjelp. Vi kan også bidra med kjærlighet, trygghet, nærhet og omsorg akkurat som alle disse flotte damene vi jobber sammen med. Og våre kvinnelige kollegaer setter pris på flere menn i miljøet.»

Så hvis du lurer på om Menn i Helse er noe for deg, så er Jan Arils klare beskjed til deg: «Hopp i det! Du vil garantert ikke angre!»

Menn i Helse

Jan Aril Edvardsen Moi
Påtroppende helsefagarbeider - "Menn i helse"
Alder
Arbeidssted
Kvinesdal
Lurer du på noe?

Har du noe du lurer på, ikke nøl med å kontakte oss direkte.

Takk! Du vil motta svar så fort vi har mulighet
Oops! Something went wrong while submitting the form.